Varför finns vi?

Nivide brinner för att få fler företag att se möjligheterna i digitala kanaler och för att få fler sälj- och marknadsavdelningar att tänka, arbeta och agera mer digitalt i sin kommunikation.

Vi anser helt enkelt att det är en nödvändighet för organisationer att ställa om till en mer digital kommunikation i takt med att fler än någonsin använder sociala medier och andra kanaler om man ska vara fortsatt konkurrenskraftiga i framtiden.

Med över 10-års erfarenhet kring digital marknadsföring så har vi lärt oss att det här är en stor omställning för många företag. Det kräver strategisk planering, ökad kompetens och förståelse i organisationen kring varför arbetssätt behöver förändras, budgetar omfördelas och vilka nya resurser som krävs.

Vi fokuserar hela vårt erbjudande kring tjänster som hjälper personal inom sälj- och marknadsavdelningen. Effekten av våra tjänster blir en organisation med högre digital kompetens och som utvecklar ett arbetssätt kring företagets digitala sälj- och marknadsaktiviteter som ger långsiktiga resultat.

Vi har ett långsiktigt samarbete med Nivide för att höja den digitala kompetensen inom både sälj och marknad samt genomlysa och utveckla de digitala marknadsaktiviteterna och har fått fina resultat. Vi ser en ökad intern trygghet och förståelse för vilka digitala aktiviteter vi ska driva, hur vi ska göra det och hur vi ska följa upp att våra digitala marknadsaktiviteter ger de resultat som vi önskar. På säljsidan ser vi också en ökad förståelse för vikten av social selling med en ökad aktivering i sociala medier som följd.

Elisabeth Lennartsdotter

Elisabeth Lennartsdotter

Försäljnings- och marknadschef på Gleerups Utbildning AB

Vi ser helheten – men hjälper dig inte med allt

Under åren har vi även lärt oss att ett verktyg, en kanal eller en metod inte kommer att göra jobbet åt dig utan att det krävs en tydlig process och plan för vad den digitala marknadsföringen ska åstadkomma. Det blir sedan verktygen, kanalerna och metodernas uppgift att stötta processen. Tipset är alltså att tänka igenom vad ni vill åstadkomma och göra det strategiska arbetet innan ni funderar på vilket verktyg ni ska använda, vilket socialt nätverk ni ska finnas på eller vilken metod ni ska använda.

När vi hjälper sälj- och marknadsavdelningar med strategisk rådgivning fokuserar vi därför på att hjälpa dem att se helheten. Vad vill ni åstadkomma, hur mäter ni resultatet av era digitala marknadsaktiviteter och hur fungerar de olika kanalerna och verktygen tillsammans för att få så stor effekt av era insatser som möjligt? 

Vi tror däremot inte på konceptet “fullservicebyrå” eftersom ingen kan vara expert på allt. Vi har exempelvis valt bort att göra hemsidor, producera innehåll, skapa appar och e-handelslösningar eftersom vi vet att det finns så många som gör det bättre än oss.

Istället fokuserar vi på det vi gör allra bäst:

  • Vi höjer den digitala kompetensen hos personalen i din marknadsavdelning och fungerar som bollplank och stöd kring digitala frågor.
  • Vi höjer även kompetensen kring kanaler som LinkedIn i din säljorganisation så att dina enskilda medarbetare kan bredda sina kontaktytor gentemot kunderna.
  • Vi skapar förståelse hos VD, försäljningschef, marknadschef och medarbetare kring hur ni kan arbeta med era digitala sälj- och marknadsaktiviteter utifrån ett strategiskt perspektiv.
  • Vårt team med specialister på digital annonsering säkerställer att rätt kunder hittar till er digitala närvaro i kanaler som Google och sociala medier.

Nivide har ett mycket pedagogiskt upplägg på sina utbildningar och förbereder sig alltid väl genom att vara påläst om branschen som deltagarna kommer ifrån. De har stor förståelse och många kloka tankar kring hur en marknads- och försäljningsavdelning kan jobba närmre varandra i vår digitala värld. De utmanar gamla sanningar och får en att tänka om och tänka nytt. Jag kan varmt rekommendera att investera i en utbildning med Nivide.

Mariette Glans Lublin

Mariette Glans Lublin

Försäljningschef, Scandinavian Resort

Så lever vi som vi lär

Vår ambition är att alltid leva som vi lär i så stor utsträckning som det är möjligt. Det betyder exempelvis att vi aldrig säljer tjänster som vi inte själva använder oss utav.

När vi pratar om inbound marketing, content marketing, social selling och sökmarknadsföring i vår blogg (som nu innehåller över 140 artiklar) är det metoder och verktyg som vi själva använder oss av och som vi vet ger resultat.

Vi lever i de digitala kanalerna varje dag, bloggar, publicerar i sociala medier, experimenterar och testar, parallellt med att vi suger åt oss all kunskap vi får från alla de case som vi jobbar med tillsammans med våra kunder. Det är insikterna och slutsatserna från det här engagemanget som gör att vi kontinuerligt kan förbättra resultatet för våra kunder.

Våra specialistkompetenser

Vi har specialistkompetens kring ämnen som digital strategi, inbound marketing, social selling, LinkedIn, sökmarknadsföring, Google AdWords, Google Analytics och sociala medier.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta nära marknadschefer, kommunikatörer, digitalt ansvariga och säljare och vet vilka digitala utmaningar som de möter i sin vardag.

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag!

Våra tjänster

Strategisk rådgivning

Nivide är en digital byrå som genom workshops och konsultation utvecklar arbetet kring ämnen som sociala medier, Inbound marketing, sökmarknadsföring, analys och uppföljning på din sälj- och marknadsavdelning. Vi arbetar nära marknadschefer, kommunikatörer och säljare för att tillföra specialistkompetens och en ökad kunskap och förståelse kring digital kommunikation.

Läs mer

Annonsering i Google

Vi hjälper många kunder med annonsering i Google för att de ska nå deras kunder när de aktivt letar efter produkter och tjänster som våra kunder erbjuder. Vi är officiella Google Partners och certifierade av Google vilket innebär en trygghet för dig som kund att veta att din annonsering hanteras av professionella och utbildade digitala marknadsförare.

Läs mer

Annonsering i sociala medier

Nivide har lång erfarenhet av annonsering i sociala medier och hjälper dig med både rådgivning, annonsstrategier, uppstart och löpande optimering av din annonsering. Vi arbetar med annonsering i kanaler som Facebook, LinkedIn, Instagram och Twitter och kan erbjuda annonspaket som kombinerar sociala medier med sökmarknadsföring och betalt sök.

Läs mer

Display och retargeting

Få större effekt av din betalda annonsering genom att tillämpa s.k. display och re-targeting annonsering. Med displayannonsering når du ut med ditt varumärke på de sidor på nätet som dina kunder besöker och med re-targeting får du potentiella kunder att återvända till din webbplats för att slutföra ett köp eller en förfrågan.

Läs mer

LinkedIn-utbildningar

Nivide är ett av landets mest anlitade företag när det gäller utbildningar kring LinkedIn och Social selling. Våra utbildningar och föreläsningar leds av Johan Åberg som är en av Sverigest mest frekventa skribenter i dessa ämnen. Vi hjälper både dig som arbetar inom marknad, försäljning, HR och rekrytering.

Läs mer

Social selling-kurser

Visste du att 56 % av kunderna föredrar att göra research på egen hand istället för att prata med en säljare (Forrester Research)? Vi hjälper dina säljare att använda sociala medier för att hitta och kommunicera med potentiella kunder i de digitala kanalerna. Vi utbildar även säljare i användningen kring LinkedIn Sales Navigator som ger dem ytterligare ett verktyg för prospektering och omvärldsbevakning.

Läs mer

Ett urval av företag som har valt att arbeta med oss